Sidebar

Šiuo metu Skandinavistikos centras dalyvauja tokiose VU filologijos fakulteto mokslo programose:
1. Germanų ir lietuvių kalbų struktūros problemos: sinchronija ir diachronija. Tyrinėjamos skandinavų kalbų fonologijos, gramatikos, sintaksės problemos, teoriniai diskurso analizės ir retorikos aspektai, modalumo kategorija, skandinavų - keltų kalbų kontaktai.
2. Germanų ir lietuvių kalbų ypatumų (gramatinių, semantinių, stilistinių) tyrimai ir jų integravimas į mokymo procesą bei leksikografinę praktiką. Redaguojamas Švedų - lietuvių kalbų žodynas (29 000 žodžių). Pradėta dirbti prie Norvegų - lietuvių kalbų žodyno.
3. Germanų literatūrų tyrinėjimai. Rengiamos senųjų skandinavų tekstų publikacijos lietuvių kalba (S.Sturlusono Edda), tyrinėjama XIX ir XX a. skandinavų literatūra, rengiami ir tiriami klasikinės ir šiuolaikinės skandinavų literatūros vertimai į lietuvių kalbą.
Dagiau informacijos apie mokslinę veiklą, renginius ir publikacijas VU mokslinės veiklos apžvalga (anglų k.) bei VU biudžetiniai mokslo tiriamieji darbai; mokslo renginiai;publikacijos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos