Sidebar

Spalio 26–27 d. vyko tarptautinė konferencija „Jaunieji humanitarai ir Kazimieras Būga“

Lietuvių kalbos katedros mokslininkai įsijungė į 2015 m. spalio 26–27 dienomis Lietuvių kalbos instituto ir Lietuvos mokslų akademijos surengtą tarptautinę konferenciją „Jaunieji humanitarai ir Kazimieras Būga“. Konferencijos organizatorė – Lietuvos mokslų akademijos tikroji narė prof. dr. Grasilda Blažienė. Spalio 26 d. konferencija vyko Lietuvių kalbos institute, spalio 27 d. – Lietuvos mokslų akademijoje. Tai Lietuvos valstybinės K. Būgos stipendininkų ir Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija, kurioje aktyviai dalyvavo užsienio jaunieji mokslininkai baltistai. Pasaulyje, daugiausia Europoje, iš viso veikia apie 40 įvairaus dydžio lituanistikos centrų, kuriuose tiriama ar dėstoma lietuvių ar baltų kalbos ir kultūra.

Į konferencijos mokslinį komitetą buvo įtraukta dr. Gintarė Judžentytė, pranešimą „Lietuvių kalbos laiko adverbialai: vieta laiko raiškos priemonių sistemoje ir tyrimų apžvalga“ skaitė doktorantė Indrė Makauskaitė. Vienai iš konferencijos sekcijų vadovavo prof. dr. Vytautas Kardelis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos