Sidebar

Studijų pasiekimų vertinimas, skolos / akademinės skolos

 Dėl neatvykimo į egzaminą dėl svarbios priežasties

Dėl svarbių priežasčių negalint dalyvauti galutiniame studijų pasiekimo vertinime, pagal Vilniaus universiteto Studijų nuostatų 53, 55 punktus, studentas(ė) el. paštu informuoja Studijų skyrių apie nedalyvavimą egzamine bei kada planuoja pateikti nedalyvavimą pateisinančius dokumentus*. 

*Ligos atveju, gydymo įstaiga, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu, studentui prašant turėtų išduoti 027 / a arba 046 / a formos dokumentus. 

 

Dėl dalyko kartojimo, laikymo eksternu, dalyko pakeitimo kitu

Per perlaikymų laikotarpį gavus neigiamą įvertinimą už studijų dalyką, pagal VU studijų nuostatų 61 punktą:

Pasibaigus galutinio studijų pasiekimų vertinimo perlaikymo terminui ne daugiau kaip 15 studijų kreditų apimties skolų ir (arba) akademinių skolų turintis studentas, norintis tęsti studijas, turi kreiptis į kamieninio akademinio padalinio vadovą su prašymu leisti pakartoti atitinkamų studijų dalykų (modulių) ar modulių dalių studijas, perlaikyti dalyką (modulį) eksternu po savarankiško kartojimo arba pakeisti dalyką (modulį) kitu ir tęsti studijų programos vykdymą.

gali būti siūlomi šie variantai:

1. Dalyko kartojimas

     1.1. visą semestrą lankomi dalyko užsiėmimai ir dalyvaujama tarpiniuose atsiskaitymuose

     1.2. mokama visa studijų dalyko kaina pagal jo apimtį kreditais;

2. Laikymas eksternu 

     2.1. dalyko užsiėmimai nėra lankomi, galutiniam atsiskaitymui ruošiamasi savarankiškai

     2.2. mokama 25 % studijų dalyko kainos

     2.3. Privaloma gauti rašytinį ar elektroninį dėstytojo(s) sutikimą

     2.4 atsiskaityti už dalyką eksternu galima:

          2.4.1. jei semestro metu buvo lankyti užsiėmimai ir dalyvauta tarpiniuose atsiskaitymuose arba

          2.4.2. jei dalykas jau buvo kartotas.

 

Dalyko pakeitimas kitu (išskyrus privalomuosius dalykus ir semestrinius rašto darbus)

  1. Per perlaikymų laikotarpį gavus neigiamą įvertinimą už PD ar BUS dalyką, galima teikti prašymą papildomai pasirinkti PD ar BUS dalyką.
  2. Pasirinktas PD ar BUS dalykas be papildomo mokesčio studijuojamas vieną kartą. Už jį neatsiskaičius, vieną iš neišlaikytų dalykų reikia kartoti arba laikyti eksternu.
  3. Išlaikius pasirinktą PD ar BUS dalyką, prašome susisiekti su studijų skyriumi, kad panaikintumėme seno dalyko skolą.

 

Studentai norintys kartoti dalykus arba laikyti juos eksternu turi pateikti atitinkamą prašymą prisijungę prie savo informacinės sistemos paskyros. 

SVARBU: prašymai kartoti dalyką priimami pirmąjį semestro mėnesį (rudens sem. iki rugsėjo 30 d. pavasario sem. iki vasario 28 d.). Vėliau tokie prašymai netvirtinami.

Prašymą laikyti dalyką eksternu galima teikti einamajam arba artimiausiam būsimam semestrui.

 

N.B. Išėjus akademinių atostogų dėl asmeninių priežasčių arba susistabdžius studijas, atsiskaityti už dalykus galima sudarant klausytojo sutartį.

 

Dėl kreditų trūkumo grįžus po dalinių studijų

Studentai, kurie po dalinių studijų grįžta su kreditų trūkumu, trūkumą pašalinti turi VU nustatyta tvarka.

  • Jei trūksta mažiau nei 15 kr. – grįžus galite toliau sėkmingai tęsti studijas VU, tačiau reikėtų užsiregistruoti į daugiau dalykų, nei numatyta studijų programos plane, jog šis trūkumas būtų išlygintas.
  • Jei trūksta daugiau nei 15 kr. – grįžus turite pateikti prašymą dėl studijų sustabdymo. Sustabdžius studijas reikia susidaryti laisvojo klausytojo sutartis ir pasirinkti studijuoti tiek dalykų, kiek reikia, jog kreditų trūkumą sumažintumėte bent iki 15 kr. Po studijų stabdymo galite toliau tęsti studijas. 

 

Egzaminų laikymas trečią kartą baigiamojo kurso studentams

  1. Bakalauro studijų baigiamojo kurso studentams, turintiems skolų ar akademinių skolų iš ankstesnių semestrų, paskutiniame studijų semestre iki baigiamųjų darbų įteikimo termino, pagal Studijų nuostatų 63 punktą, leidžiama 1 kartą atsiskaityti už dalyko skolą / akademinę skolą nemokamai tuo atveju, jeigu iš I-VI semestro turimas skolas buvo bandoma likviduoti dalyką kartojant arba laikant eksternu. Jeigu skolos nebuvo bandoma likviduoti iki paskutinio studijų semestro, studentas(ė) turi mokėti už dalyko laikymą eksternu.
  2. Jeigu skola yra iš VII studijų semestro, studentui suteikiama teisė 1 kartą dalyką nemokamai laikyti eksternu.
  3. Egzaminų laikymas trečią kartą baigiamojo kurso studentams numatomas 2024 m. balandžio 15 iki 29 dienos.

 

  1. Magistro studijų baigiamojo kurso studentams, turintiems skolų ar akademinių skolų iš ankstesnių semestrų, paskutiniame studijų semestre iki baigiamųjų darbų įteikimo termino, pagal Studijų nuostatų 63 punktą, leidžiama 1 kartą atsiskaityti už dalyko skolą / akademinę skolą nemokamai tuo atveju, jeigu iš I-II semestro turimas skolas buvo bandoma likviduoti dalyką kartojant arba laikant eksternu. Jeigu skolos nebuvo bandoma likviduoti iki paskutinio studijų semestro, studentas(ė) turi mokėti už dalyko laikymą eksternu.
  2. Jeigu skola yra iš III studijų semestro, studentui suteikiama teisė 1 kartą dalyką nemokamai laikyti eksternu.
  3. Egzaminų laikymas trečią kartą baigiamojo kurso studentams numatomas nuo 2024 m. balandžio 15 iki 29 dienos.

 

Dėl galutinio studijų pasiekimų vertinimo vasarą vykstantiems į stažuotes, dalyvaujantiems tarptautinėse programose ir pan.

Vilniaus universiteto Filologijos fakultete išankstinis galutinis studijų pasiekimų vertinimas nevykdomas. Studentai, vykstantys į stažuotes ar tarptautines programas, prieš išvykdami laiko egzaminus, kurie numatyti iki kelionės pradžios. Egzaminai, kurie vyks studentui jau išvykus, gali būti atidedami iki rugsėjo 30 dienos.

Prieš išvykdami studentai privalo susitarti su dėstytoju(-ais) dėl egzamino(-ų) datų rugsėjį ir per informacinę sistemą is.vu.lt užpildyti laisvos formos prašymą dėl egzaminų atidėjimo pateikdami išvykimo ir grįžimo datą įrodančius kelionės dokumentus.

Tokie prašymai dėl egzaminų atidėjimo priimami nuo balandžio 1 iki gegužės 15 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos