Sidebar

COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE

VU Kultūros centras kviečia istorijų pasakojimo meno mėgėjus į paskutinįjį 2024-ųjų pavasario sezono „Istorijų pasakojimo sal(i)oną“! 45-asis Vilniaus universiteto storytelling’o vakaras vyks gegužės 7 dieną, antradienį, 19 val. VU Mažosios aulos kavinėje, Universiteto g. 3, o jo tema bus DIDŽIAUSIA GYVENIMO ŽUVIS – skambės asmeninės istorijos apie sėkmės, nuotykius ir geriausius „laimikius“.



Tam, kad žinotume kiek kėdžių ir arbatos puodelių paruošti, reikalinga registracija visiems dalyviams – klausytojams ir pasakotojams!

REGISTRACIJA

Interaktyvaus istorijų pasakojimo teminio vakaro šeimininkė Milda Varnauskaitė kviečia prisijungti į jau 45-ąjį VU Kultūros centro organizuojamą sal(i)oną! Tai ne tik neįpareigojanti istorijų pasakojimo ir klausymosi vieta, kur galima išgirsti ne vieną intriguojantį pasakojimą, bet ir renginys, kuriame galima drąsiai bendrauti su įdomiais dalyviais bei susipažinti su bendraminčiais.

Kiekvienas susitikimas sal(i)one būna vis kitoks – naujos, dar negirdėtos, ir kartais labai įkvepiančios ar net pamokančios istorijos. 

Facebook renginys.


SEZONO NAUJIENOS

SUSITIKIMŲ VIETA

Šeštasis 2023/2024 m. sezono ir 45-asis apskritai istorijų pasakojimo sal(i)onas vyks gegužės 7 d.,19 val. VU Mažosios aulos kavinėje („Morge“) prie Šv. Jonų bažnyčios, Universiteto g. 3 (įėjimas per VU Didįjį kiemą).

NORIU PAPASAKOTI ISTORIJĄ 

Sal(i)oną įkūrėmė prieš 5-erius metus, nes norėjome, kad Vilniuje atsirastų jauki vieta, kurioje žmonės galėtų susirinkti ir pasakoti istorijas. Norėjome, kad šimtmečiais spaustos Lietuvos istorijos imtų veržtis iš gelmių per jūsų, mieli saloniečiai, lūpas. Kad pasakodami kartu laisvėtume, pažintume save ir kitus, augintume empatiją ir tiesiog smagiai praleistume laiką! Šįmet norime išgirsti dar daugiau jūsų išdrąsėjant ir garsiai pasakojant savo istorijas todėl:

  • Prieš kiekvieną salioną turėsime 1 val. speed konsultacijas, kurių metu galėsite gauti patarimų dėl savo istorijos ir jaustis drąsiau. Tad jeigu nori pasakoti, bet bijai, mes padėsime tau IŠDRĄSĖTI. Ateik kaskart prieš salioną 18 val.

  • Nori pasitarti dėl istorijos? Turi idėją, bet nežinai, kaip ją papasakoti? Atsiųski (balso) žinutę IG @istorijusalionas arba @storytellermilda - PADĖSIME išsigryninti.

  • Turi klausimų? Rašyk:  

COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Kultūros centras
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE VU Mažosios aulos kavinė („Morgas“). Įėjimas per Didįjį kiemą (Universiteto g. 3)
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Irina Bukina
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-05-07 19:00
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-05-07 21:00
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Susitikimas
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Registracija į renginį
COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE Vilniuje gegužės 6-11 d. vyks universitetų teatrų bendruomenės renginys „XXV Tarptautinis universitetų teatrų forumas „VILNIAUS KRYŽKELĖS“, skirtas paminėti Lietuvos įstojimo į ES 20-mečiui. Šį Forumą organizuoja Vilniaus universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Universitetų teatrų asociacija, asociacija „Koturnos“ bendradarbiaudami su 5 Lietuvos universitetais ir kolegomis iš užsienio. Programoje – 12 Lietuvos ir užsienio universitetų teatro trupių (Estijos, JAV ir Ispanijos) pasirodymai, aptarimai, tarpsektorinė švietimo ir kultūros bendruomenių diskusija „Mažosios kultūros bendruomenės Europos universitetuose“ tema, kūrybinės dirbtuvės ir teatro gatvės akcija „Vilniaus kryžkelės“, skirta Vilniaus miesto tapatumui pažymėti.

COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Kultūros centras
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE Vilnius
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Irina Bukina
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-05-06
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-05-11 23:00
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Spektaklis
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Programa
COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE Paroda „Baltų kalbų tyrėjas, pedagogas, ilgametis Filologijos fakulteto prodekanas ir dekanas. Jonas Zemvaldas Balkevičius (1923–2000)“ veikia VU bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.)
COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Baltistikos katedra
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE VU Bibliotekos Mažojoje ekspozicijoje XXI–XXII (Universiteto g. 3, III a.)
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE COM_VUEVENTS_NO_CONTACTS
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-04-22
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-06-03
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Paroda
COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE

Kviečiame balandžio 17 d. 11 val. į parodos „AstrónomAs“ atidarymą VU Idėjų observatorijoje (M. K.Čiurlionio g. 29).

Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje iniciatyva veikiančioje parodoje „AstrónomAs“, skiriamas dėmesys moterims, kurios savo naktis ir dienas paskyrė astronomijai. Paroda skirta susipažinti su ispanų astronomių indėliu į astronomijos pasaulį, parodoje susipažinsite ir su garsiausios Lietuvos astronomėmis. Parodos kuratorė – astronomė Josefina Faen Ling.

Nuo pat pradžių sumanytas dvigubas parodos formatas – virtualus ir fizinis. Paroda suskirstyta į keturioliką temų: Saulė, Saulės sistema, žvaigždės ir žvaigždžių spiečiai, egzoplanetos, protoplanetiniai diskai ir mažos masės objektai, tarpžvaigždinė terpė, mirštančios žvaigždės, galaktikos, galaktikų spiečiai, Paukščių takas, astrodalelių fizika, supermasyvios juodosios skylės, kosmologija, programinė įranga ir didieji duomenys, prietaisai.

Paroda veiks VU Idėjų observatorijos Didžiajame bokšte nuo balandžio 17 d. iki gegužės 11 d.

Parodos lankymas nemokamas.

Parodos lankymas: pirmadieniais–šeštadieniais 9.00–18.00 val.

COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Vilniaus universiteto muziejus
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE Vilniaus universiteto Idėjų observatorija, M. K. Čiurlionio g. 29, Vilnius
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Agnė Poškienė
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-04-17 11:00
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-05-11 18:00
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Paroda
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Daugiau informacijos
COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE „Pokyčiai gyvenime – neišvengiami. Skiriasi tik tai, kaip į juos reaguojama. Galima bandyti pokyčius sustabdyti, pakeisti, pasibjaurėti ar net paneigti jų egzistavimą, tačiau galima – ir pasidžiaugti, pasigrožėti. Neigiami pokyčiai turi savo žavesį. Ieškoti reikia ne deguto meduje, o medaus degute. Grožį, gyvenimo spalvingumą galima aptikti pačiose netikėčiausiose vietose – senuose garažuose, neišplautuose induose, gamtos detalėse, medžiagų raštuose ir t. t. Tad ši paroda skatina dažniau pasimėgauti pokyčiais“, – teigia parodos autorė.
COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Medicinos fakultetas
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE M. K. Čiurlionio 21, pirmo aukšto koridorius
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Irma Kušeliauskaitė
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-01-15
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-06-30
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Paroda
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Daugiau informacijos
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies. More information