Sidebar

Pasirenkamieji (PD), atvirieji ir BUS dalykai

Individualus studijų planas

2-4 kurso bakalauro pakopos studentai ir magistro pakopos studentai gali vietoj programoje numatytų pasirenkamųjų dalykų rinktis dalykus iš kitų studijų programų. Tam reikia užpildyti prašymą dėl individualaus studijų plano per informacinę sistemą.

Su individualiu studijų planu galima rinktis dalykus, siūlomus ir kituose fakultetuose, jei į dalyką jus sutinka priimti dėstantis dėstytojas. 

 

Dalykų pasirinkimas kituose VU fakultetuose 

Renkantis dalykus VU CHGF, pirmiausiai reikia kreiptis į VU CHGF studijų skyrių el. paštu , tada kreiptis į dėstytoją dėl leidimo studijuoti jo dėstomą dalyką.

Renkantis dalykus VU EVAF, pirmiausiai reikia kreiptis į VU EVAF studijų skyrių el. paštu , tada kreiptis į dėstytoją dėl leidimo studijuoti jo dėstomą dalyką. 

Renkantis dalykus VU FsF, reikia užpildyti prašymą dėl individualaus studijų plano per is.vu.lt (dėstytojo ir VU FsF studijų skyriaus sutikimo nereikia). VU FsF siūlomų atvirųjų dalykų sąrašas čia.

Renkantis dalykus VU IF, reikia užpildyti prašymą dėl individualaus studijų plano per is.vu.lt (dėstytojo ir VU IF studijų skyriaus sutikimo nereikia). VU IF siūlomų atvirųjų dalykų sąrašas čia.

Renkantis dalykus VU KnF, reikia gauti dalyką dėstančio dėstytojo sutikimą ir apie tai, kad norite rinktis dalyką, informuoti VU KnF studijų skyrių adresu

Renkantis dalykus VU MIF, reikia gauti dalyką dėstančio dėstytojo sutikimą ir apie tai, kad norite rinktis dalyką, informuoti VU MIF studijų skyrių adresu

Renkantis dalykus VU VM, pirmiausiai reikia kreiptis į VU VM studijų skyrių el. paštu 

Teikiant individualų studijų planą per is.vu.lt, reikia prisegti ir dėstytojo, ir to fakulteto, kuriame renkatės dalyką, sutikimus. 

 

Pritarta VU FilF Studijų kolegijos posėdyje 2022–02–11 d.

Studentai negali rinktis dalykų kituose fakultetuose 8 BA semestre ir 4 MA semestre.

 

Filologijos fakultete siūlomi atvirieji dalykai

Skelbiame VU Filologijos fakultete 2023 / 2024 m. m. pavasario semestre BA ir MA studentams siūlomų Atvirų studijų dalykų sąrašą. Šiuos dalykus galima rinktis pagal individualųjį studijų planą vietoje studijų programoje numatytų pasirenkamųjų dalykų.

 

1. Į dalykus, kuriuose vietų skaičius neribojamas, galima registruotis be dėstytojo(s) sutikimo. Užtenka pateikti individualų studijų planą per informacinę sistemą.

2. Į dalykus, kuriuose nurodytas vietų skaičius, individualius studijų planus be dėstytojo sutikimo galima teikti tol, kol yra laisvų vietų. Jeigu visos vietos užimtos (jau užsiregistravo nurodytas studentų skaičius), į dalyką studentai ir studentės priimami tik su dėstytojo(s) sutikimu el. forma (priedus galima prisegti tik .pdf formatu). 

3. Užpildyti prašymą dėl individualaus studijų plano per IS VU (skiltyje ePrašymai) (žr. paveikslėlius žemiau). Prašyme nurodyti šiuos duomenis: Dalyko pavadinimas, dalyko dėstytojo vardas pavardė, studijų programa, su kuria dalykas bus klausomas, bei tos studijų programos semestras, kuriame pasirenkamas dalykas yra dėstomas – visa informacija pateikiama atvirų dalykų sąraše.

4. Prašymus galima pildyti gruodžio 1–7 dienomis ir per pirmas dvi naujo semestro savaites.

5. Prasidėjus naujam semestrui, patikrinkite, ar jūsų pasirinktas dalyko tvarkaraštis yra suderinamas su Jūsų pagrindinių studijų programos tvarkaraščiu, ir jeigu norėsite koreguoti pavasario semestro pabaigoje sudarytą planą arba sudaryti naują, per pirmas dvi naujo semestro savaites susisiekite el. paštu .

 

2023 / 2024 m. m. pavasario semestro atvirų dalykų sąrašas > 

 

Atviri d 1 Atviri d 2 

*Jeigu kyla klausimų dėl konkrečių dalykų ar aprašų, kreipkitės į tos programos, kurioje yra vykdomas dalykas, pirmininką arba dalyko dėstytoją. Apie pasirinkimus galite pasikonsultuoti ir Studijų skyriuje:

SVARBU: Jei renkatės dalyką iš šio sąrašo vietoj savo programoje numatyto dalyko, būtinai išsiregistruokite iš anksčiau pasirinkto dalyko VU IS. 

 

BUS dalykai

 

Taip pat pagal individualųjį planą galite rinktis dalykus iš BUS (bendrųjų universitetinių studijų) modulių sąrašo. Norėdami pasirinkti kurį nors BUS modulį pagal individualųjį studijų planą vietoj savo programoje numatyto dalyko, turite:

1. Kelios dienos prieš prasidedant registracijai arba jai vykstant susisiekti su FilF studijų skyriumi () ir paprašyti individualaus BUS kreditų plano (nurodyti, kiek dalykų rinksitės). Per registraciją užsiregistruoti į dalyką per IS VU.

2. Jeigu norimame BUS per IS VU registraciją nebėra vietos, susisiekite su dalyką dėstančiu dėstytoju ir gaukite sutikimą prisijungti prie dalyko. Su sutikimu reikia kreiptis į tą fakultetą, kuris vykdo šį BUS.

SVARBU! Jeigu neišnaudojate BUS kreditų šį semestrą (neužsiregistruojate), praneškite (), reikės juos anuliuoti, kitaip sistemoje degs skola.

 

Visą VU bendrųjų universitetinių studijų (BUS) dalykų sąrašą rasite čia

 

 

Kreditų perviršis

Pritarta VU FilF Tarybos posėdyje 2019–12–13 d.

Studentai per visą studijų laikotarpį gali turėti 15 ECTS kreditų perviršį (už šį perviršį studentui mokėti nereikia). Norint studijuoti daugiau nei 15 papildomų ECTS kreditų, sudaroma laisvojo klausytojo sutartis (kreiptis į studijų skyrių).

 

Daugiau informacijos apie pasirenkamuosius ir laisvuosius dalykus > 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos