Sidebar

Apie centrą

VU Skandinavistikos centre dėstoma danų, norvegų, švedų ir suomių filologija bakalauro ir magistro pakopose, nuo 2000 metų organizuojamos ir doktorantūros studijos. Kitų specialybių studentams siūlomi praktiniai švedų, norvegų, danų, islandų bei suomių kalbų kursai.

Skandinavų filologijos studijos apima išsamias skandinavų kalbų, kalbotyros, literatūros, istorijos bei kultūros žinias.

Skandinavistikos centre šiuo metu dirba 20 dėstytojų (iš jų – lektoriai iš Danijos, Norvegijos, Suomijos bei Švedijos), studijuoja apie 100 studentų.

Už veiklą Skandinavistikos centras ir jo darbuotojai yra sulaukę tarptautinio pripažinimo – 1995 metais Skandinavistikos katedra už aktyvų ir kryptingą švedų kalbos ir literatūros dėstymą buvo apdovanota specialia Švedijos instituto premija.

Skandinavistikos centro veiklą remia Danijos Mokslo ministerija ir Islandijos Švietimo ministerija, Norvegijos Užsienio reikalų ministerija, Švedijos institutas, Sigurdo Nordalio institutas Islandijoje, Šiaurės šalių Ministrų Taryba.

Skandinavų filologijos programa Vilniaus universitete vykdoma nuo 1990 metų, o Skandinavistikos katedra įkurta 1991 metais. 2006 m. katedra reorganizuota į Skandinavistikos centrą.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos