Sidebar

Gretutinės bakalauro studijos ir kalbų moduliai

Gretutines studijas gali rinktis VU studentai, kurių studijų programose numatyta gretutinių studijų galimybė. Gretutinių studijų modulius sudaro 60 kreditų – dėl galimybės studijuoti antrą specialybę teiraukitės savo fakultetuose.

Skandinavistikos gretutinės studijos (60 kred.) skirtos besidomintiems kaimyninių šalių kultūra ir visuomene ir norintiems išmokti švedų, norvegų, danų ar suomių kalbą bei gauti žinių apie Šiaurės šalių regioną - didelės įtakos Baltijos šalių plėtrai turintį ekonominį, politinį ir kultūrinį vienetą. Baigus šią gretutinę specialybę suteikiama svetimosios kalbos mokėjimo lygį B1 atitinkanti pasirinktos skandinavų kalbos komunikacinė kompetencija, o B2 lygį pasiekę studentai turės galimybę tęsti studijas Šiaurės Europos kalbų ir kultūrų magistrantūros studijų programoje.

Gretutinių skandinavistikos studijų modulį, be privalomųjų dalykų (skandinavų kalbų), sudaro pasirenkami pagal studentų interesus skandinavistiniai dalykai: skandinavų literatūra, senoji islandų kalba ir literatūra, keltų religija ir mitologija, Skandinavijos kinematografija ir kt.

Jei susidomėjote skandinavistikos gretutinėmis studijomis, jums reikia užsiregistruoti VUSIS ir atvykti į motyvacinį pokalbį.

Dėl pirminės informacijos kreiptis į Skandinavistikos centro administratorę Lianą Šimanskienę, tel. (8- 5) 268 7235, , Skandinavistikos centras, 410 kabinetas.

Daugiau apie gretutines studijas skaitykite Filologijos fakulteto interneto svetainėje, Gretutinių studijų organizavimo tvarkoje

Dėl klausimų, susijusių su gretutinėmis studijomis, kreipkitės į Eglę Jankauskaitę:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos