Sidebar

„Baltistikos miniatiūros"

Filologijos fakulteto paskaitų ciklas apie baltų kalbas ir kultūras, Lietuvos žydų, totorių ir kitų tautų raštiją bei dar daugiau. Kviečiame žiūrėti ir prenumeruoti!

„Kalba kalba“

Filologijos fakulteto tinklalaidė, kurioje diskutuojama aktualiomis kalbos, literatūros ir kultūros temomis. Kviečiame klausytis!

Bendros naujienos

Filologijos fakulteto bendruomenės naujienos, pasiekimai ir įvykiai.

PLAČIAU

Studijų naujienos

Filologijos fakulteto studentams skirta informacija.

PLAČIAU

Projektinė veikla

Fakultete vykdoma mokslinė veikla ir įgyvendinama projektai.

PLAČIAU

Tarptautinių duomenų bazių sąrašas

LIETUVOS MOKSLO TARYBOS NUTARIMAS
Dėl tarptautinių duomenų bazių sąrašo
2005 m. gruodžio 19 d. Nr. VI – 24

  • Lietuvos mokslo taryba, vykdydama Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2005m. rugpjūčio mėnesio 18d. LRV nutarimo Nr. 906 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. liepos 11 d. nutarimo Nr. 899 „Dėl minimalių kvalifikacinių valstybinių mokslo ir studijų institucijų mokslo darbuotojų, kitų tyrėjų ir dėstytojų pareigybių reikalavimų, konkursų valstybinių mokslo ir studijų institucijų mokslo darbuotojų, kitų tyrėjų ir dėstytojų pareigas eiti organizavimo, mokslo darbuotojų, kitų tyrėjų ir dėstytojų atestavimo tvarkos ir pedagoginių vardų suteikimo universitetuose tvarkos patvirtinimo“ pakeitimo“ (Žin., 2005, Nr. 102-3786) pavedimą tvirtinti pripažintų tarptautinių duomenų bazių, kuriose referuojamų leidinių moksliniai straipsniai gali būti pripažįstami tinkamais vertinant mokslo darbuotojų, kitų tyrėjų ir dėstytojų kvalifikaciją, sąrašą (toliau – duomenų bazių sąrašas), nutaria:
  • Į duomenų bazių sąrašą įrašyti duomenų bazes, kurių sudarytojai atlieka ekspertinę kokybinę duomenų bazėje referuojamų recenzuojamų leidinių atranką ir kuriose referuojami tarptautiniu mastu pripažinti svarbiausieji atitinkamų mokslo sričių (krypčių) žurnalai ar konferencijų pranešimai.
  • Patvirtinti pagal 1 punkte nurodytus kriterijus atrinktų duomenų bazių sąrašą (priedas).
  • Nustatyti, kad Lietuvos mokslo taryba, siekdama skatinti Lietuvos mokslo institucijose atliekamų mokslinių tyrimų rezultatų tarptautinę sklaidą ir sudaryti mokslininkams sąlygas publikuoti straipsnius plačiai mokslo visuomenėje žinomuose ir recenzuojamuose moksliniuose žurnaluose, gavusi mokslo ir studijų institucijų siūlymus įrašyti į sąrašą 1 punkte nurodytus kriterijus atitinkančias duomenų bazes, kasmet peržiūri ir tikslina duomenų bazių sąrašą.

Tarybos pirmininkas prof. habil. dr. Eugenijus Butkus

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos