Sidebar

„Baltistikos miniatiūros"

Filologijos fakulteto paskaitų ciklas apie baltų kalbas ir kultūras, Lietuvos žydų, totorių ir kitų tautų raštiją bei dar daugiau. Kviečiame žiūrėti ir prenumeruoti!

„Kalba kalba“

Filologijos fakulteto tinklalaidė, kurioje diskutuojama aktualiomis kalbos, literatūros ir kultūros temomis. Kviečiame klausytis!

Bendros naujienos

Filologijos fakulteto bendruomenės naujienos, pasiekimai ir įvykiai.

PLAČIAU

Studijų naujienos

Filologijos fakulteto studentams skirta informacija.

PLAČIAU

Projektinė veikla

Fakultete vykdoma mokslinė veikla ir įgyvendinama projektai.

PLAČIAU

Mokslo leidiniai

Filologijos fakultete leidžiami periodiniai leidiniai:

Humanitariniai:

Verbum zurnalas

Kalbotyra

Tarptautinis žurnalas Kalbotyra skirtas įvairių kalbų aspektų (taip pat ir tarpkalbinių) sinchroniniams ir diachroniniams tyrimams. Jame spausdinami mokslo straipsniai, knygų recenzijos, pranešimai apie konferencijas. Gali būti spausdinama ir konferencijų medžiaga. Visada išleidžiamas vienas numeris per metus.  Kiekvieną straipsnį recenzuoja bent du anoniminiai recenzentai, jiems pateikiami nuasmeninti rankraščiai.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

 

 

Lietuvių kalba

Lietuvių kalba yra recenzuojamas tarptautinis lietuvių kalbai skirtas žurnalas. Jame skelbiami įvairių kalbos lygmenų – fonetikos ir fonologijos, morfologijos ir sintaksės, leksikos ir diskurso, semantikos ir pragmatikos – tyrimai. Priimamos tiek empirinius tyrimus apibendrinančios, tiek teorinius dalykus svarstančios ar tyrimų metodologiją tobulinančios publikacijos. Žurnale skelbiami mokslo tiriamieji bei analitiniai straipsniai ir knygų recenzijos, taip pat apžvalginiai bei diskusiniai straipsniai. Spausdinami darbai lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų arba rusų kalbomis.

Publikavimo dažnumas - leidžiama tik elektroniniu formatu. Per metus išeina vienas jo tomas.

 

Verbum zurnalas

Literatūra

Tarptautinis žurnalas Literatūra skirtas įvairių literatūrų ir kultūrų tyrimams. Jame spausdinami mokslo straipsniai, akademinės recenzijos, moksliškai komentuoti vertimai, šaltinių publikacijos, pranešimai apie konferencijas. Gali būti spausdinama ir konferencijų medžiaga. Kiekvienais metais išleidžiami keturi Literatūros numeriai, skirti lietuvių, antikinės, rusų ir slavų bei Vakarų literatūrų paveldui ir jų recepcijai Lietuvoje tirti.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas keturi žurnalo tomas.

  

Verbum zurnalas

Semiotika

Semiotika – tarptautinis tarpdisciplininis atvirosios prieigos recenzuojamas mokslo darbų žurnalas, skirtas semiotinių kultūros problemų tyrimams, įvairių semiotikos, struktūralizmo, poststruktūralizmo problemų gvildenimui, skirtingų semiotinių prieigų taikymui kultūros diskursų analizėje. Žurnale skelbiami originalūs mokslo straipsniai, mokslinės recenzijos, semiotikos šaltinių tekstai ir jų vertimai su moksliniu komentaru, mokslinės diskusijos, mokslinės veiklos ir konferencijų apžvalgos. Žurnalas kviečia bendradarbiauti įvairių mokslų ir sričių mokslininkus, tiriančius semiotikai rūpimas reikšmės, jos produkavimo sąlygų ir kt. problemas.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

 

  Verbum zurnalasSlavistica Vilnensis

Paleoslavistika, slavų ir baltų kalbų santykiai, LDK kalbų ir raštijos istorija, slavų raštijos istorija ir slavų kalbų istorinė gramatika, lyginamoji, tipologinė ir kontrastyvinė (gretinamoji) slavų kalbų gramatika, slavų dialektologija, etnolingvistika ir folkloras, sinchroniniai dabartinių slavų kalbų tyrimai, slavų kalbotyros istoriografija; slavų kultūros tyrimai; vertimas, lingvodidaktika ir kt. Taip pat žurnale skelbiamos mokslinės slavistų diskusijos, naujausių slavistikos veikalų recenzijos, informacija apie mokslo renginius ir kitus įvykius, personalijos ir bibliografijos.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

 

Verbum zurnalas

Taikomoji kalbotyra

Taikomoji kalbotyra – tarptautinis elektroninis mokslo žurnalas, skirtas publikuoti tiriamuosius, apžvalginius, diskusinius straipsnius, recenzijas ir mokslinius esė taikomosios kalbotyros tematika: iš sociolingvistikos, gimtųjų ir svetimųjų kalbų mokymo ir mokymosi, psicholingvistikos, daugiakalbystės, kalbų politikos, tarpkultūrinės komunikacijos, diskurso analizės ir pragmatikos, leksikografijos, dalykinių kalbų, teismo lingvistikos, gestotyros ir kitų taikomosios kalbotyros šakų.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

  

Verbum zurnalas

Vertimo studijos

Vertimo studijos – tai periodinis Vilniaus universiteto leidinys, kuriame publikuojami Lietuvos ir užsienio tyrėjų straipsniai įvairiomis vertimo temomis. Leidinio tikslas – telkti mokslininkus, besidominčius vertimo teorija ir praktika, supažindinti mokslo visuomenę su naujausiomis vertimo mokslo tyrimų išvadomis, skatinti mokslines diskusijas, ieškoti atsakymų į dar daugybę neatsakytų klausimų vertimo teorijos ir praktikos srityje. Žurnalo straipsnius recenzuoja du recenzentai, aptaria redakcinės kolegijos nariai.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

 

Tarpdisciplininiai:

Verbum zurnalas

Verbum

Šis recenzuojamas mokslo leidinys, kurio redaktorių kolegija vienija mokslininkus iš Lietuvos, Italijos, Prancūzijos, JAV, Latvijos, yra skirtas germanų, romanų ir slavų lingvistikos (04H) bei edukologijos (07S) tyrinėjimams. Jo tikslas – supažindinti akademinę visuomenę su aktualiais Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkų darbais, atliekamais šiose srityse, pristatyti naujausias knygas, mokslo renginius. Kitas svarbus žurnalo redaktorių kolegijos siekiamas tikslas - skleisti ir įgyvendinti daugiakalbystės idėją.

Publikavimo dažnumas - per metus išleidžiamas vienas žurnalo tomas.

 

Verbum zurnalas

Scandinavistica Vilnensis

Scandinavistica Vilnensis with its subseries Mokomosios knygos [Books for Study] and Grožinės knygos [Literary Books] was started in 2009 by the Centre for Scandinavian Studies at Vilnius University. This is a series of academic publications (monographs, collections of articles, annotated editions of literary sources), study books (handbooks, textbooks, grammars and dictionaries) and translations of Scandinavian literature that have been worked out and approved by the Centre for Scandinavian Studies. It has an international editorial board, and it may invite guest editors. Books are published by different publishers.

Mokymo priemonės ir vadovėliai

Parduodami leidiniai

FILOLOGIJOS FAKULTETO KNYGŲ SERIJA MINTIS IR ATMINTIS:  
 

Klasikinės filologijos riteris Leonas Valkūnas

Parengė Dalia Dilytė

Vilniaus universiteto leidykla, 2016.

Knygoje pristatoma docento Leono Valkūno, dirbusio VU Filologijos fakultete 1945-1987 m. gyvenimas ir veikla. Pirmoje knygos pusėje pateikta L. Valkūno darbų bibliografija ir svarbesni straipsniai, antroje – artimųjų, pažįstamų, buvusių studentų, bendradarbių atsiminimai ir keli laiškai.

Iš išorės doc. Leonas Valkūnas ir nebuvo panašus į tipišką riterį, bet jis gebėjo tvirtai laikyti klasikinės filologijos pozicijas ginantį skydą ir turėjo tokius šarvus, kurių neįstengė pramušti nei biurokratizmas, nei nemokšiškumas, nei aukštesnė valdžia. Vilniaus universitetas gali didžiuotis savo istorijoje turėjęs tokį dėstytoją.

 7
 

Istorijoje ir auditorijoje. Petronėlės Česnulevičiūtės devyniasdešimtmečiui

Sudarytojai: Viktorija Daujotytė, Kęstutis Urba

Vilniaus universiteto leidykla, 2015.

Trečioji Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto rengiamos ir leidžiamos serijos „Mintis ir atmintis" knyga skiriama docentės humanitarinių mokslų daktarės Petronėlės Česnulevičiūtės (1925–2011) devyniasdešimtmečiui. Knygą sudaro niekur iki šiol neskelbti P. Česnulevičiūtės grožiniai ir memuariniai tekstai, jos sesers ir buvusių studentų atsiminimai, taip pat keli jos asmenybę bei mokslinę ir pedagoginę veiklą apibūdinantys straipsniai. 

 6
 

Lingvistika – irgi poezija. Alberto Rosino gyvenimas ir darbai

Sudarė Gražina Rosinienė ir Regina Venckutė

Vilniaus universiteto leidykla, 2015.

Knygoje apžvelgiamas Vilniaus universiteto profesoriaus Alberto Rosino (1938–2010) gyvenimas ir mokslinė veikla, spausdinamas pluoštas anksčiau publikuotų ir nepublikuotų jo eilėraščių, lingvistinių humoreskų kalbos kultūros klausimais, interviu spaudai ir artimųjų, buvusių bendramokslių, kolegų, mokinių ir pažįstamų atsiminimų. Knyga iliustruota nuotraukomis iš šeimos archyvo.

 5

Ką buvo baltams pažadėjęs: Jono Kabelkos gimimo šimtmečiui

Sudarė Regina Venckutė

Vilniaus universiteto leidykla, 2014.

Beveik keturis dešimtmečius Vilniaus universitete dirbusio žymaus lietuvių kalbininko docento Jono Kabelkos (1914–1986) šimtosioms gimimo metinėms skirtoje knygoje apžvelgiamas jo gyvenimas ir mokslinė veikla, spausdinami iki šiol reikšmingi ir aktualūs jo lituanistiniai ir baltistiniai straipsniai, taip pat pluoštas šeimos narių, buvusių mokinių ir kolegų atsiminimų. Visą Jono Kabelkos kūrybinį palikimą atspindi pirmąkart skelbiama bibliografijos rodyklė ir Vilniaus universiteto bibliotekos Rankraščių skyriuje saugomo asmens fondo aprašas.

4

11,49 EUR

Atsiminimų nuotrupos

Jonas Palionis

Vilniaus universiteto leidykla, 2012.

Profesorius Jonas Palionis pasakoja apie savo vaikystę, jaunystę, studijas, sudėtingą darbo Vilniaus universitete laikotarpį. Knygoje surašyti toli gražu ne visi prisiminti dalykai, o tik tie, kurie autoriui atrodė galintys būti įdomesni ne tik lituanistui, bet ir šiaip skaitytojui.

3

Gyvenau... Ir dar noriu

Evalda Jakaitienė

Vilniaus universiteto leidykla, 2012.

Ši Vilniaus universiteto profesorės atsiminimų ir pamąstymų knyga atskleidžia žmogaus, gimusio ir išaugusio Rytų Lietuvos pakraštyje, pasaulėžiūros formavimosi, kelio į mokslą ir šviesą ypatumus. Mintys apie šeimą, tėviškę, gimtąją kalbą liudija autorės meilę Lietuvai, ištikimybę jos kultūros tradicijai. Iš aprašytų santykių su išgyventais įvykiais ir sutiktais žmonėmis ryškėja ne tik brandi pačios autorės gyvenimo patirtis, bet ir daugelio iškilių, kūrybingų Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto mokslininkų, rodžiusių ir teberodančių pavyzdį studijuojančiam jaunimui, vieta Lietuvos kultūroje, neblėstanti jų gyvenimo ir darbų vertė.

 

Eiti savo keliu. Birutė Baltrušaitytė-Masionienė

Parengė Viktorija Daujotytė

Vilniaus universiteto leidykla, 2011.

Monografijoje, pradedančioje Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto knygų seriją apie iškiliuosius profesorius, kūrybingus mokslininkus, atskleidžiama rašytojos, mokslininkės, Vilniaus universiteto profesorės Birutės Baltrušaitytės-Masionienės biografija, kūryba. Gilinamasi į universiteto humanistikos tradicijas, jų pratąsas. Dėmesio skiriama Tauragės kraštui, pietvakarių Lietuvai. Aptariamos gyvenimo sampynos su Antanu Masioniu, kitais artimais žmonėmis. Monografija apie Birutę Baltrušaitytę-Masionienę laikoma mažąja – tyrimu aprėpiami tik pagrindiniai gyvenimo ir mokslinės veiklos parametrai, tik esminiai poezijos ir prozos bruožai. Serijoje „Mintis ir atmintis“ ketinama išleisti knygas apie Eleną Červinskienę, Albiną Jovaišą, Vytautą Mažiulį, Albertą Rosiną, Eleną Bukelienę, Petronėlę Česnulevičiūtę ir kitus iškilius humanitarus, palikusius pėdsaką Vilniaus universiteto istorijoje.

1

8,69 EUR

   
 KITOS KNYGOS:  
 

Regina Koženiauskienė. Bibliografijos rodyklė (1990–2015)

Sudarė Salomėja Peciulkienė

Vilniaus universiteto leidykla, 2016.

 8
 

Samuelio Boguslavo Chylinskio Biblija. III tomas. Chylinskio Biblijos istorijos šaltiniai

Knygos rengėja dr. Gina Kavaliūnaitė

Vilniaus universiteto leidykla, 2015.

Chylinskio Biblijos istorijos šaltiniųrinkinys apima laikotarpį nuo pirmųjų žinių apie Biblijos vertėjo S. B. Chylinskio tėvą iki 1702 m., kai Karaliaučiuje buvo išspausdintas vadinamasis Bitnerio (Bythner) Naujasis Testamentas. Rinkinyje daug naujos, ankstesnių Chylinskio Biblijos tyrėjų neminėtos medžiagos. Knygoje skelbiamos dokumentų faksimilės, transkripcija ir šaltinių vertimai į lietuvių kalbą.

 9

53,00 EUR

 

Związki literackie polsko-litewskie w XIX i na początku XX wieku (wybrane zagadnienia). Skrypt dla studentów I stopnia kierunków humanistycznych oraz programu wymiany międzynarodowej ERASMUS

Fedorowicz, Irena

Vilniaus universiteto leidykla, 2015.

Mokymo didaktinė priemonė „Związki literackie polsko-litewskie w XIX i na początku XX wieku“ skirta I ir II pakopos humanitarinių krypčių ir ERASMUS mainų programom studentams. Ją sudaro keturi pagrindiniai skyriai, kuriuose analizuojamos išrinktosios temos: lietuvių ir lenkų literatūrinių ryšių apybraiža; Vilniaus universiteto akademinės visuomenės atstovų (prof. L. Borovskio, A. Mickevičiaus ir jo bičiulių) kūryba ir veikla; XIX a. tapatybės problemos – N. E. Ivanausko atvejis. Paskutiniame skyriuje Iš vertimų srities analizuojami E. Ožeškovos apysakų ir jų perdirbinių vertimai į lietuvių kalbą bei veiklą lenkų poetės ir vertėjos S. Jablonskos, kuri parengė lietuvių poezijos antologiją (1910).

 
 

LITUANISTAI. 1957–1962 m. m. Vilniaus universiteto studentų lituanistų atsiminimai

Sudarytojas Vytautas Visockas

Vilniaus universiteto leidykla, 2014.

1957–1962 m. m. Vilniaus universiteto studentų lituanistų, palikusių ryškų pėdsaką Lietuvos mokslo, meno, visos mūsų kultūros istorijoje, atsiminimai – apie sudėtingą laikmetį, apie dėstytojus ir jau mirusius kolegas.

 11

10,14 EUR

 

Vincas Urbutis. Bibliografijos rodyklė (1955-2010)

Parengė Audronė Matijošienė

Vilniaus universiteto leidykla, 2012.

 12
 

Lietuvių kalbos normintojai ir puoselėtojai

Aldonas Pupkis

Vilnius, 2010.

Lietuvių kalbos draugija kartu su Vilniaus universitetu ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centru išleido Aldono Pupkio straipsnių rinkinį „Lietuvių kalbos normintojai ir puoselėtojai“. Knygoje spausdinami kalbininko Aldono Pupkio 1962–2010 m. parašyti rinktiniai moksliniai ir mokslo populiarinamieji straipsniai, nekrologai ir atsiminimai apie lietuvių kalbos normintojus ir ugdytojus – kalbininkus, vertėjus, redaktorius, kraštotyrininkus, taip pat apie autoriui brangius žmones, mokiusius jį gimtosios kalbos. Be straipsnių, skelbtų periodiniuose ir tęstiniuose kalbos mokslo leidiniuose ar kitoje spaudoje, dalis rašinių spausdinama pirmą kartą iš rankraščių. Straipsnių rinkinys skiriamas lietuvių kalbos mokytojams ir dėstytojams, studentams filologams ir visiems, kurie domisi lietuvių kalbos kultūros teorinės minties raida, kalbos normintojų ir ugdytojų veikla.

 13

7,24 EUR

 

Bendrosios sintaksės pagrindai

Axel Holvoet

Vilnius, 2009.

Šioje knygoje aptariamos pagrindinės sintaksinės analizės sąvokos - sintaksinė priklausomybė ir sandų struktūra, morfosintaksiniai ryšiai (derinimas ir valdymas), sintaksinių ir morfosintaksinių ryšių tarpusavio sąsaja, pradai ir priedai (pagrindiniai ir priklausomieji dėmenys), sintaksiniai ryšiai ir gramatinės funkcijos, junginys ir sakinys. Aptariamos svarbiausios teorinės prielaidos, sudarančios pagrindinių sintaksinės analizės mokyklų pamatą.

 14

9,27 EUR

 

Gramatinių funkcijų prigimtis ir raiška

Axel Holvoet

Vilnius, 2009.

Šis straipsnių rinkinys yra paremtas 2008 m. Salų kalbotyros vasaros mokyklos ir gramatikos konferencijos Lietuvių kalbos gramatikos sekcijos darbais. Jį sudaro straipsniai, kuriuose iš įvairių teorinių perspektyvų nagrinėjami gramatinių funkcijų, jų semantinių pamatų ir morfosintaksinio kodavimo klausimai. Rinkinys skirtas teorinėms gramatikos problemomis besidomintiems lingvistams.

 15

2,61 EUR

 

Lietuvių kalbos etimologijos žodynas

Parengė Wojciech Smoczynski

Vilnius, 2007.

 16
 

Lietuvių kalbos etimologijos žodynas. Lietuviškų žodžių rodyklė

Parengė Wojciech Smoczynski

Vilnius, 2007.

 17

 

Daugiau informacijos teirautis:

  • Vyriausioji specialistė Aida JUNGAITYTĖ
  • Tel. (8 5) 268 7207
  • El. paštas

Mokslo premijos ir apdovanojimai

 

Elektroninių tezių ir disertacijų duomenų bazė

Podoktorantūros stažuotės

ES logoVilniaus universitetas suteikia galimybes daktaro laipsnį įgijusiems jauniems mokslininkams iš kitų mokslo ir studijų institucijų įsijungti į universiteto vykdomus mokslinius tyrimus, vadovaujant stažuotės vadovui įgyti naujų tyrimų įgūdžių ir mokslinių žinių, pasinaudoti universiteto mokslinių tyrimų infrastruktūra. Paprastai stažuotė trunka iki dvejų metų. Stažuotės gali vykti visų mokslo sričių tematikose.

Podoktorantūros stažuočių tikslas – skatinti novatoriškus mokslinius tyrimus, suteikti jauniems mokslininkams galimybę plėtoti savarankišką akademinę karjerą ir įsitraukti į Vilniaus universiteto akademinę bendruomenę.

Projektai finansuojami pagal Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę Nr. 09.3.3-LMT-K-712 "Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą" (veikla "Stažuočių po doktorantūros studijų skatinimas"). Šios priemonės tikslas - skatinti jaunųjų mokslininkų stažuočių po doktorantūros studijų sistemos plėtrą bei kelti stažuotojų mokslinę kvalifikaciją (šiais mrojektais neturi būti siekiama sukurti konkrečių produktų rinkai bei didinti komercinio ir technologijų perdavimo masto). 

Vykdyti podoktorantūros stažuotes Vilniaus universitete galima pasitelkiant šias finansavimo schemas:

  • Marie Skłodowska–Curie veiklos (individualios stipendijos (angl. Individual Fellowships (IF) - parama patyrusiems tyrėjams, esant tarptautiniam ar tarpsektoriniam mobilumui; COFUND schemos - http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/);
  • Lietuvos mokslo tarybos podoktorantūros stažuočių konkursas;
  • Vilniaus universiteto podoktorantūros stažuočių konkursas;
  • Kitos nacionalinės ir tarptautinės programos.

Stažuotės:

Stažuotojas Stažuotės tema  Stažuotės metai Mokslinis vadovas 
Dr. Lina Inčiuraitė-Noreikienė Hibridinių priesagų vedinių konkurencija su skoliniais dabartinėje lietuvių kalboje 2021-2023 Prof. habil. dr. Bonifacas Stundžia
Dr. Erika Gobekci Mokslo straipsnių santraukos: struktūra ir autoriaus pozicijos raiška 2021-2023 Doc. dr. Jolanta Šinkūnienė
Dr. Vilius Bartninkas Nuosaikumo politika ir pagrįsti įsitikinimai: pilietinio dalyvavimo modelis Platono filosofijoje 2021-2023 Doc. dr. Vytautas Ališauskas 
Dr. Davide Castiglione  Verbalinio vaizdingumo tipologizavimas poetiniame diskurse 2020-2022 Prof. dr. Irina Melnikova 
Dr. Alexandre Malo Eric Cremers Efektyvi komunikacija esant neaiškumui: neapibrėžtumas ir implikatūros 2020-2022 Prof. habil. dr. Axel Holvoet
Dr. Lijana Birškytė-Klimienė Vizualūs edukacijos konceptai: nuo Šv. Onos iki P. Rimšos "Vargo mokyklos" 2020-2022 Prof. dr. Paulius Vaidotas Subačius
Dr. Beata Justyna Bednarek Tekstologiniai senųjų raštų tyrimai: rankraštiniai Francišeko D. Kniaznino poetiniai kūriniai 2020-2022 Prof. dr. Kristina Rutkovska
Dr. Vilius Bartninkas Filosofija ir religija Platono Akademijoje helenistiniu laikotarpiu 2019-2021 Doc. dr. Vytautas Ališauskas
Dr. Laura Vilkaitė-Lozdienė Pastoviųjų žodžių junginių formos varijavimo įtaka jų apdorojimui 2017-2019 Prof. dr. Jurgis Pakerys
Dr. Vladimir Panov Sentencinių (sakynio) dalelyčių funkcijos ir jų pozicija sakinyje Eurazijos kalbose: kalbų arealinės tipologijos tyrimas 2017-2019 Prof. habil. dr. Axel Holvoet
Dr. Eglė Žilinskaitė - Šinkūnienė Topologiniai erdvės santykiai baltų kalbose 2017-2019 Prof. dr. Jurģis Šķilters 
Dr. Neringa Markevičienė Egotekstų tekstologija: postruktūralistinė teorija ir skaitmeninė praktika 2013-2015 Prof. dr. Paulius Vaidotas Subačius
Dr. Artūras Ratkus Posesyvumas gotų ir kitose senosiose germanų kalbose 2013-2015 Prof. habil. dr. Axel Holvoet
Dr. Mindaugas Šinkūnas Lietuvių rašybos istorija (XVI-XVII a.) 2013-2015 Prof. dr. Jurgis Pakerys

Elektroniniai ištekliai

Šioje skiltyje pateikiami tik elektroniniai mokslo ir mokymo priemonių ištekliai:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos